Άνοιξε η αυλαία της ιστιοπλοΐας στη Κεραμωτη!

Άνοιξε η αυλαία της ιστιοπλοΐας στη Κεραμωτη!

Το Σάββατο 02/04 και τη Κυριακή 03/04 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 4ο Sailing Season Opening Trophy, οι πρώτοι φετινοί αγώνες ιστιοπλοΐας βορείου  Αιγαίου, στο κόλπο της Κεραμωτής.

Οι συνθήκες ήταν ιδανικές για ιστιοπλοΐα όλο το Σαββατοκύριακο καθότι έπνεαν μέτριοι άνεμοι. Τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τα πρωτόκολλα ασφαλούς ναυσιπλοΐας, οι διψασμένοι ιστιοπλόοι που λόγω της χειμερινής αποχής είχαν μείνει μακριά από τη θάλασσα, είχαν την ευκαιρία να αποδείξουν με τον καλύτερο τρόπο τις γνώσεις και τις ικανότητές τους στον υδάτινο στίβο.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο, ακριβώς τη προκαθορισμένη ώρα (11:00) δόθηκε μια εντυπωσιακή εκκίνηση της ιστιοδρομίας μέσα από το λιμάνι της Κεραμωτής. Η γραμμή εκκίνησης και τερματισμού ήταν η ευθεία μπροστά από το καφέ Αιγαίο με μια ποντισμένη σημαδούρα. Η διαδρομή ήταν ο δεξιόστροφος περίπλους της Θασοπούλας και επιστροφή πίσω στη Κεραμωτή.

Ο άνεμος έπνεε νοτιοδυτικός, εντάσεως 18 κόμβων με σπιλιάδες που έφτασαν μέχρι και τους 22. Η εναλλαγή των σκαφών στις πρώτες θέσεις, που κινούνταν σε όρτσα πλεύση, ήταν συνεχείς, ιδιαίτερα μετά το καβατζάρισμα της Θασοπούλας όπου όλα τα πληρώματα και οι κυβερνήτες των σκαφών έδειξαν το πάθος τους για τη νίκη, τερματίζοντας με πολύ μικρή διαφορά.

Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και την Κυριακή όπου έγιναν δύο ιστιοδρομίες. Η ένταση του ανέμου παρέμεινε στα ίδια επίπεδα διαφοροποιώντας μόνο τη διεύθυνσή του η οποία ήτανε δυτική. Ακούραστα τα πληρώματα διεκδίκησαν τη πρωτιά με το πρώτο σκάφος να προσεγγίζει το λιμάνι μόλις ένα δευτερόλεπτο πριν από το δεύτερο.

Πρώτο σκάφος τερμάτισε το «North Wind I» με κυβερνήτη τον εκπαιδευτή Χριστόφορο Γκριτζελάκη και το αγωνιστικό πλήρωμα του Ομίλου. Δεύτερο τερμάτισε το «Calypso» με κυβερνήτη τον Σαρηγιάννη Νικόλαο και τρίτο το «Iole» με κυβερνήτη τον εκπαιδευτή Βαφία Παναγιώτη και πλήρωμα τους μαθητές της σχολής.

Το ραντεβού μας ανανεώνεται με τους φίλους της ιστιοπλοΐας με τα σεμινάρια του Docking (9-10/04), του Skipper Training (11-15/04) και του Catamaran (16-17/04)  καθώς και τη Flotilla που θα πραγματοποιηθεί στις 28/04 – 01/05.

Oι εγγραφές για τα τμήματα των σχολών συνεχίζονται καθημερινά για όσους επιθυμούν την απόκτηση διπλώματος.
Επικοινωνήστε μαζί μας στο : +30 6973018991
info@northsailing.gr

05/04/22 BLOG, Uncategorized, Ανακοινώσεις