Διήμερο σεμινάριο “Καταμαράν” στις 16-17 Απριλίου 2022

Διήμερο σεμινάριο “Καταμαράν” στις 16-17 Απριλίου 2022

Στη Κεραμωτή πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο 16-17 Απριλίου ένα διήμερο σεμινάριο αφιερωμένο στα Καταμαράν. Ναυτικοί με διαφορετική εμπειρία συγκεντρώθηκαν από τη Ρουμανία. Τη Βουλγαρία και την Ελλάδα , δράττοντας την ευκαιρία να μάθουν τις ιδιαιτερότητες των multihulls καθώς και τη διαφορά τους από τα monohull – σε ελλιμενισμό, ιστιοπλοΐα και εξοπλισμό.

Το σεμινάριο ξεκίνησε με το θεωρητικό μέρος στη τάξη ενώ η εξερεύνηση του εξοπλισμού και των πανιών συνεχίστηκε με εξάσκηση επί τόπου πάνω στα σκάφη.

Ο καιρός που άλλαζε συνέχεια κατά τη διάρκεια όλου του διημέρου με αποκορύφωμα τη βροχή της Κυριακής έδωσε στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να κατανοήσουν ακόμα καλύτερα τη συμπεριφορά των multihulls στη θάλασσα υπό διαφορετικές και αντίξοες καιρικές συνθήκες. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου χρησιμοποιήθηκαν μοντέλα Bali του στόλου North Sailing. Ακολούθησε ένα σύντομο ταξίδι στη Θάσο με ανοιχτά πανιά, αγκυροβόληση στον Παχύ και επιστροφή στην Κεραμωτή.

Τι καλύτερο για ένα όμορφο διήμερο! Υπέροχη παρέα, νέες γνώσεις, πολλά μυστικά και συμβουλές και εξάσκηση, νέοι φίλοι και φυσικά, ελληνικοί «μεζέδες»!

Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν, και για όσους δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν για κάποιο λόγο λέμε – τα λέμε σύντομα σε ένα άλλο σεμινάριο “Catamaran”!

19/04/22 BLOG, Ανακοινώσεις