ΝΕΑ

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΣΚΑΦΟΣ

INVEST IN A YACHT

Βάση της «Συνθετικής μελέτης για τον Ναυτικό Τουρισμό (yachting, κρουαζιέρα και ακτοπλοΐα)» η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα τον Οκτώβριο του 2019 από το σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών επιχειρήσεων, ο Ναυτικός Τουρισμός, αποτελείται από τον τομέα του yachting, της κρουαζιέρας και της ακτοπλοΐας έχοντας άμεση οικονομική επίδραση € 2.280 εκατ. ή 1,3% του ΑΕΠ με άμεση απασχόληση 22.500 θέσεις εργασίας εκ των οποίων 11.500 στο yachting, 5.000 στην κρουαζιέρα και 6.000 στην ακτοπλοΐα. Επίσης λαμβάνοντας υπόψη τις έμμεσες επιδράσεις, ο συνολικός αντίκτυπος της ελληνικής οικονομίας εκτιμάται μεταξύ € 5 και € 6 δις, αντιπροσωπεύοντας το 2,9% – 3,5% του ΑΕΠ.

Όπως τονίζεται στη συγκεκριμένη μελέτη, «η Τράπεζα της Ελλάδος αναφέρει για το 2015 συνολικές δαπάνες τουριστών κρουαζιέρας € 503 εκατ. μη συμπεριλαμβανομένων δαπανών αεροπορικής μετάβασης για τους ταξιδιώτες που συμμετέχουν σε μια κρουαζιέρα που ξεκινά από την Ελλάδα ή ολοκληρώνεται σε αυτή.» Από αυτό συμπεραίνουμε πως ο τομέας του yachting επηρεάζει την ευρύτερη οικονομία των περιοχών που επισκέπτονται οι τουρίστες, όχι μόνο των βάσεων επιβίβασης/αποβίβασης αλλά και των προορισμών που επισκέπτονται στη διάρκεια κάθε κρουαζιέρας.

Σε μία χώρα όπως η Ελλάδα, όπου η σεζόν έχει αμβλυνθεί στο συγκεκριμένο τομέα, φτάνοντας τουλάχιστον τους 6 μήνες διάρκεια, η επένδυση σε σκάφος είναι μία από τις ίσως πιο κερδοφόρες στη χώρα μας. Η Ελλάδα με τα 6.000 νησιά και βραχονησίδες κατατάσσεται στους 3 πιο περιζήτητους προορισμούς στη Μεσόγειο, με πληθώρα ιστιοπλόων να επιστρέφουν κάθε χρονιά για να εξερευνήσουν νέους προορισμούς.

Πηγή: www.tovima.gr

10/04/20 Uncategorized