ΝΕΑ

Σεμινάριο “ALL ABOUT CATAMARAN”

 

Ο Ιστιολοϊκός Όμιλος Βορείου Αιγαίου οργανώνει και πάλι το επιτυχημένο και πρωτοποριακό σεμινάριο «All about Catamaran» και παράλληλα, τον πρώτο ιστιοπλοϊκό αγώνα στην περιοχή για catamaran.

Βασικές ενότητες που θα διδαχθούν είναι:

Η φύση τους, η συμπεριφορά τους στην ιστιοπλοΐα, μηχανικά και άλλα συστήματα, τρόποι χειρισμού και αγκυροβολίου-δεσίματα, πλεύσεις.

Οι συμμετέχοντες του σεμιναρίου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικές παρουσιάσεις, ενώ επίσης θα εξασκηθούν στα τρία σύγχρονα catamaran Bali του στόλου μας και όλα τα συστήματά τους σε μικρά γκρουπ (8 άτομα/σκάφος).

*Τα σκάφη διαθέτουν γεννήτρια, κλιματισμό, και αφαλατωτή.

Όλες οι πλεύσεις θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια του «Catamaran Trophy 2020», το οποίο είναι ένα tournament που οργανώνεται στη διάκρεια του επίσημου αγώνα «Open Season Sailing Cup 2020», με στοίβο 10 ναυτικών μιλίων ή δύο αγώνες όρτσα-πρίμα των 4 ναυτικών μιλίων. Με αυτόν τον τρόπο οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία σε περιβάλλον ανταγωνισμού να αντιληφθούν τις διαφορετικές πλεύσεις (όρτσα, πλαγιοδρομία, πρίμα), να σχεδιάσουν/πραγματοποιήσουν την καλύτερη δυνατόν πορεία και να τριμάρουν τα πανιά των σκαφών με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Το σεμινάριο αφορά ιστιοπλόους με ή χωρίς εμπειρία, που επιθυμούν να εξασκηθούν σε catamaran. Το 3ήμερο σεμινάριο στοχεύει να δώσει στους συμμετέχοντες όλες τις γνώσεις που χρειάζονται ώστε να έχουν την αυτοπεποίθηση ως σκίπερ σε ένα catamaran, είτε σκοπεύουν να νοικιάσουν ένα, είτε να εργαστούν σε αυτό.

 

Τιμή συμμετοχής 200€/άτομο. Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται η διαμονή σε ένα από τα Catamaran του σεμιναρίου. ( Σε διπλή καμπίνα με συνεπιβάτη )

Περισσότερες πληροφορίες στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://nasc.gr/%CF%83%CE%B5%CE%BC%CE%B9%CE%BD%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%B1/

03/03/20 Uncategorized, Ανακοινώσεις, Εκδηλώσεις