ΝΕΑ

Bonus Miles Flotilla 2018

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η Bonus Miles Flotilla 2018 από τη NorthSailing με ημερομηνίες 27/10-4/11/2018.

Το 1ο μπράτσο Κεραμωτή-Λήμνος με απόσταση 70νμ βρήκε τα σκάφη να ταξιδεύουν όρτσα με εντάσεις ανέμου 20-30 κόμβους. Η απόσταση καλύφθηκε σε περίπου 12 ώρες.

Το δεύτερο σκέλος Λήμνος-Χίος με μήκος 105ν.μ. με ίδιες καιρικές συνθήκες κατά τη διάρκεια της νύχτας, καλύφθηκε σε 22 ώρες.

Διαφορετικό σκηνικό κατά το 3ο σκέλος από Χίο προς Εύδηλο, Ικαρίας. Η απόσταση 45νμ. καλύφθηκε σε περίπου 8 ώρες με μέτριες εντάσεις ανέμων και ήρεμη θάλασσα.

Το 4ο σκέλος από Ικάρία για Ψαρά διανύθηκε με χαμηλές εντάσεις ανέμων και ήρεμη θάλασσα.

Το 5ο σκέλος της βρήκε τα σκάφη από Ψαρά προς Πλωμάρι, Μυτιλήνης. Ο άνεμος κυμαινόταν στους 20-25 κόμβους TWS. Ο στόλος κινούνταν με ταχύτητες 8-9 κόμβους σε πλαγιοδρομία, φτάνοντας το απόγευμα στο πανέμορφο Πλωμάρι της Μυτιλήνης

Κατά το 6ο μπράτσο ο στόλος κινήθηκε σε πλαγιοδρομία από το Πλωμάρι προς τον Άγιο Ευστράτιο.

Κατά το 7ο μπράτσο Άγιος Ευστράτιος-Λιμενάρια επικράτησαν απαιτητικές συνθήκες για τους ιστιοπλόους με 6 μποφόρ, όμως αρκετά καλή γωνία ανέμου. Τα σκάφη κινούνταν γρήγορα με ταχύτητες 8+ κόμβων.

Το 8ο σκέλος, 25 μιλίων Λιμενάρια-Κεραμωτή διανύθηκε την τελαυταία ημέρα με κατεύθυνση το Home port, όπου και τα σκάφη κατέφθασαν το μεσημέρι.

Οι καπετάνιοι και τα πληρώματα έδειξαν άψογη συνεργασία καθ’ όλη τη διάρκεια αυτού του απαιτητικού ταξιδιού, όπου ταξίδεψαν με ένταση ανέμων έως και 47 κόμβων.

Οι 70 συμμετέχοντες στα 10 σκάφη μας είχαν μία μεγάλη ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστιοπλοϊα ανοιχτής θαλάσσης, αφού συνολικά διένυσαν 550nm από τα οποία τα 430nm ήταν με πανιά. Η διαδρομή ήταν: Κεραμωτή – Λήμνος – Χίος – Ικαρία – Ψαρά – Πλωμάρι, Λέσβος, Άγιος Ευστράτιος, Λιμενάρια, Θάσος – Κεραμωτή.

 

06/11/18 Ανακοινώσεις